Lucky Fellows


Voor asielhonden en herplaatsers

Privétraining voor asielhonden en herplaatsers

Honden die bij ons komen wonen uit een ander gezin, uit het asiel of uit het buitenland hebben tijd, geduld, begrip en vooral bescherming en veiligheid nodig.

Eerst even aankomen: mentaal en met al zijn zintuigen.

Alles ruikt anders, de geluiden zijn anders, ineens zijn er nieuwe sociale contacten, de routines en de dagelijkse structuur zijn onbekend.

Honden kunnen zich verbazingwekkend goed aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Afhankelijk van hun voorgeschiedenis en hun leerervaring kan het soms meer en soms minder uitdagend voor ze zijn om hun weg te vinden in een nieuwe leefomgeving. Het gewenningsproces is dus ook heel individueel.

In veel opzichten is onze training met asielhondjes een combinatie van puppy training en gedragsbegeleiding. Net als puppy's moeten ze geleidelijk wennen aan nieuwe prikkels, geluiden en indrukken om een sensitisatie te voorkomen. En ook met een asielhond ontstaat een sterke band door vertrouwen op te bouwen en steun te bieden.

Bij een gedragsbegeleiding werk ik met de functionele gedragsanalyse, met systematische desensitisatie, met counterconditionering, met ontspanningstechnieken en met het aanleren van een alternatieve coping strategie. Deze tools zijn ook voor veel asielhondjes heel handig, wat niet wil zeggen dat ze per se een gedragsprobleem hoeven te hebben. Maar ze hebben vaak hun kleine rugzakje bij zich dat soms meer en soms minder gevuld is.

Wat eigenlijk voor alle honden geldt is voor asielhonden en herplaatsers extra belangrijk:

Honden kunnen uitdagende situaties makkelijker overwinnen als ze niet gestrest zijn. Het lichamelijke en emotionele welzijn, veiligheid, het ervaren van zelfeffectiviteit, een vriendelijke omgang en het trainen op een positieve en leuke manier helpen om het stressniveau laag te houden.

Losse privéles (60 minuten): € 72

Pakket (privélessen): € 350

Ook tussen de trainingsafspraken door kun je met vragen contact opnemen!

De genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten en gelden voor training op locaties binnen de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Kranenburg, Kleve, Bedburg-Hau.