Special Fellows


Gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleiding

Honden leven als een andere soort in onze mensenwereld.

Ze zijn ware meesters in het zich aanpassen aan allerlei leefsituaties.

Maar soms kan het gebeuren dat ons samenleven niet helemaal harmonisch verloopt. Er kunnen misverstanden ontstaan, meestal in de communicatie, en soms is een bepaald gedrag niet compatibel met de regels van onze mensenwereld.

Terwijl ze vroeger geselecteerd en gefokt werden als specialisten voor specifieke taken zijn ze tegenwoordig, met hun eeuwenoude genetische erfenis, onze familieleden en sociale partners. Zo willen we bijvoorbeeld niet dat onze herders- en jachthonden andere dieren opjagen of achter fietsers en hardlopers aanrennen. Ook blaffen naar de postbode en algemeen ongewenst territoriaal gedrag behoren tot de klassiekers.

Er bestaan ook situaties die het dagelijks leven en de levenskwaliteit enorm beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld niet maar even naar de supermarkt omdat je hond last heeft van verlatingsangst en hij dingen in de woning vernielt. Of de wandelingen zijn niet meer leuk omdat je hond uitvalt naar andere honden. Bij dit gedrag gaat het om coping strategieën die honden ontwikkelen om met stressvolle of bedreigende situaties om te gaan.

Bij agressief gedrag kan de onderliggende reden angst zijn of stress of frustratie. Pijn is bijvoorbeeld een enorme stressfactor die tot agressie kan leiden. Daarom is een onderzoek door de dierenarts altijd aan te raden voordat we beginnen met werken aan agressief gedrag.

  • Na ons eerste contact ontvang je van mij een vragenlijst per e-mail. Uiteraard zal ik je antwoorden vertrouwelijk behandelen.
  • Aansluitend plannen we een afspraak in voor een gedragsadviesgesprek. Dit duurt meestal ongeveer 90 minuten.
  • Je ontvangt daarna een samenvatting per e-mail van mij.

Gedragsadviesgesprek: € 95

Bij de aanvullende gedragscoaching gaat het erom dat jij als hondenbezitter de nodigen technieken leert om zelfstandig te kunnen handelen. Mens-hond teams en hun persoonlijke levenssituatie zijn heel uniek.

Ik hanteer een zeer individuele aanpak en pas de training altijd aan jouw situatie aan. Sommige problemen vereisen in eerste instantie nauwe begeleiding tijdens de training, waarbij je stapje voor stapje steeds zelfstandiger aan het probleem kunt werken. In andere gevallen zijn een paar wekelijkse afspraken voldoende en soms is een enkele trainingssessie al genoeg om je de hulp te geven die je nodig hebt om je trainingsreis te beginnen.

In ieder geval ben ik ook na de afspraken beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden of onzekerheden weg te nemen.

Gedragscoaching (45 - 60 minuten): € 72

De genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten en gelden voor training op locaties binnen de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Kranenburg, Kleve, Bedburg-Hau.