Individuele hondentraining voor jou en je furry fellow

Nijmegen, Berg en Dal, Groesbeek, Kranenburg, Kleve, Bedburg-Hau


Furry Fellows_puppy opvoeding en training

Er komt een puppy in huis en je wil een goede basis leggen voor een harmonische relatie? Je wil een veilige hechting opbouwen en op een positieve manier trainen?

Furry Fellows_opvoeding en training jonge honden en volwassene honden

Je hebt ondersteuning nodig bij het opvoeden van je jonge of volwassene hond? Of misschien loop je al een tijdje tegen ongewenst gedrag aan en je wil er iets aan doen?

Furry Fellows_opvoeding en training asielhonden en herplaatsers

Je bent verliefd geworden op een asielhond of herplaatser? Na de adoptie blijkt zijn rugzakje toch voller dan verwacht en je hebt hulp nodig bij zijn gewenningsproces?

Furry Fellows_gediplomeerde kynologisch instructeur en gedragstherapeut.

Je vindt het belangrijk dat je begeleid wordt door een betrouwbare professionalJe wil je hond beter leren begrijpen en empathisch met hem communiceren?


Privélessen en gedragsbegeleiding:

  • De privélessen vinden in je woonomgeving plaats, daar waar het echte leven gebeurt.
  • De training is aangepast aan jouw persoonlijke situatie. Er wordt specifiek rekening gehouden met jouw individuele wensen en met de behoeften van jouw hond. Hierdoor kunnen we intensief en effectief trainen en veel vooruitgang boeken. 
  • We trainen op een speelse en vriendelijke manier. Leuke en positieve ervaringen zijn belangrijk voor een duurzaam leerproces, zowel voor onze harige vriendjes als voor ons zelf.

Everyday-life oefeningen en Social Walks in kleine groepen:

  • Tijdens leuke trainingswandelingen in het bos of park gaan we met een kleine groep (maximaal 4 mens-hond teams) alledaagse situaties oefenen.
  • Bijvoorbeeld het hierkomen, wandelen zonder trekken, het passeren van eten op straat, en nog veel meer. Bovendien krijgt je hond contact met andere honden, wat goed is voor zijn sociale vaardigheden.
  • Vind je het belangrijk om vriendelijk en fair met je hond te trainen, zonder druk en dwang?

Jouw trainer:

Sabine Balsmeier

Mijn naam is Sabine Balsmeier en ik woon samen met mijn man en onze hond Nala in de mooie provincie Gelderland, dicht bij de Duitse grens.

Ik vind het geweldig dat ik met veel leuke baasjes uit beide landen kan trainen.

Na het afronden van de opleiding Bedrijfskunde heb ik met veel plezier op kantoor gewerkt. Vooral het werk met klanten beviel mij altijd heel erg goed. Ik vond het heel motiverend om voor elke klant de juiste oplossing te vinden.

“De klant staat centraal.” – Deze kernwaarde hanteer ik ook als kynologisch instructeur. Naar mijn overtuiging hoort een goede training de individuele behoeften van hond en baasje te respecteren.

Algemene trainingsrecepten zijn maar zelden toepasbaar op de verschillende mens-hond teams. Daarom vind ik het belangrijk om geen prefab-recepten door te geven, maar effectieve training op maat aan te bieden. Positieve bekrachtiging is hierbij een essentieel element. Het zorgt niet alleen voor goede leerresultaten, maar bevordert ook het vertrouwen en een sterkere band. Meer informatie over positieve bekrachtiging vind je hier: hoe we trainen

Ik kijk uit naar onze training!


Gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragsadviseur

The IBH and its members stand for:

  • Respectful, empathetic and individually adapted interaction with all dog-human teams.
  • Force free training, interaction and mentoring on the basis of positive reinforcement during all interactions with your partner dog.
  • Competency based on scientifically founded expertise around the dog.