Informatie


Waar vindt de training plaats?

De trainingswandelingen in kleine groepen vinden rondom Kranenburg en Kleve plaats.

De gedragsbegeleiding en de privélessen vinden bij jou thuis of in je woonomgeving plaats. Mijn werkgebied omvat de Nederlands-Duitse grensregio rondom Nijmegen, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Kranenburg, Kleve, Bedburg-Hau en Goch.

Woon je buiten deze regio? Neem dan gerust contact op. Veel trainingsonderwerpen zijn uitstekend online te behandelen!


Benodigdheden voor de training:

Benodigdheden voor de training.

Het is raadzaam om een goed passend en gevoerd tuigje te gebruiken. Zeker voor pups en jonge honden is een tuigje een goede keuze. Zij moeten eerst nog leren om niet aan de riem te trekken. Een halsband drukt rechtstreeks op de keel waar zich gevoelige organen, zenuwen en wervels bevinden.

Je hebt een riem van ongeveer 3 meter nodig. Rol-lijnen of flexi-lijnen zijn vaak heel handig, maar voor de training zijn ze minder geschikt. Vooral als je hond nog niet geleerd heeft om netjes aan de riem te lopen.

Wij hebben een handdoekje of een klein dekentje nodig. Beide gebruiken wij om je hond aan te leren om op één plaats te blijven liggen en tot rust te komen. Dit is bijvoorbeeld heel praktisch op een terras of in een restaurant.

Voor de training heb je veel kleine honden-snoepjes nodig en een speeltje (zonder piep). Voor je hond moeten de snoepjes en het speeltje een echte beloning zijn. Daarnaast kun je ook speciale paté voor honden in een beloningstube meenemen. Houd er rekening mee dat de beloningssnoepjes onderdeel zijn van de dagelijkse maaltijden, om te voorkomen dat je hond te veel calorieën binnenkrijgt.

Een beloningstasje gebruiken is erg handig omdat de juiste timing van de beloning heel belangrijk is. Beloningstasjes zijn verkrijgbaar in verschillende versies: met een buikriem of met een clip om aan de broek te bevestigen. Een gewone heuptas, bijvoorbeeld uit een sport- of outdoorwinkel doet het ook heel prima.


Aandachtspunten bij het kiezen van een tuigje:

Anny-X tuigje

(bron: met toestemming van Anny-X)

1. De Y van het tuigje ligt op het borstbeen, zodat de schouders en de keel vrij zijn.

2. Er passen twee vingers tussen de borstriem en de borst van de hond, zodat het tuigje niet te los zit, maar ook niet te strak.

3. De borstriem zit op een plek met voldoende afstand tot de voorpoten om de bewegingsvrijheid niet te beperken.

4. Als het tuigje gespannen is, moet de borstriem zich vóór de laatste ribboog bevinden.

5. Controleer alle aandachtspunten onder spanning, zodat de hond geen hinder ondervindt van het tuigje wanneer hij aan de lijn trekt. Het tuigje moet zich aanpassen aan de lichaamsbouw van de hond.


Cursusregels:

Als wij honden opvoeden hebben we het vaak over een zogenoemde veiligheidszone voor de hond.

Dit is een plaats waar de hond zich terug kan trekken, waarmee hij ontspanning en geborgenheid associeert. Zoiets is ook voor ons mensen nuttig. De Furry Fellows zien zichzelf als zo'n veiligheidszone.

Vriendelijke interactie en respectvolle communicatie vinden wij belangrijk.

  • Het gebruik van prikbanden, stroomhalsbanden, slipkettingen/sliplijnen, jachtlijnen zonder wurgstop, half-checks, anti-trektuigjes, anti-blafbanden, Fisher discs, waterspuiten of andere "trainingshulpmiddelen" die pijn, leed of letsel veroorzaken worden niet getolereerd.
  • Rukken aan de lijn, knijpen, sissen, schreeuwen, bedreigende en intimiderende lichaamstaal worden niet getolereerd.
  • De hondenpoep zal uiteraard door de baasjes worden opgeruimd.
  • Tijdens de training zijn de honden normaliter aangelijnd. Laat je hond alsjeblieft niet los zonder voorafgaand overleg met de trainer.
  • Als hondenmensen zijn we het gewend om ook bij slecht weer buiten te zijn. Soms zijn er echter weersomstandigheden waarin het te gevaarlijk zou zijn om te trainen of te reizen. In het geval van KNMI waarschuwingen zal de trainer de les annuleren en samen met de klant een nieuwe datum zoeken om de training in te halen.

Belangrijke additionele informatie, over bijvoorbeeld het afzeggen van lessen of over de betaling, vind je in de Algemene Voorwaarden.