Smart Fellows


Voor honden vanaf 4 maanden

Privétraining voor jonge en volwassene honden.

Na de puppytijd bouwen we voort op het geleerde en gaan het verankeren.

De oefeningen zijn gericht op de dagelijkse uitdagingen en we trainen belangrijke handgebaren en cues.

Je leert hoe je hond met jou communiceert door middel van zijn lichaamstaal en zijn gedrag.

Tijdens de jeugdontwikkeling van je hond vinden er veranderingen plaats in zijn hersenen. De leercurve loopt niet meer lineair op, en soms gaan jullie een stapje achteruit met de training. Dit is heel normaal in deze ontwikkelingsfase.

Naast de aanpassingen in de hersenen zijn er ook hormonale veranderingen, vooral de geslachtshormonen hebben veel invloed. Door een wisselwerking tussen hormonen en neurotransmitters zijn bepaalde behoeften ineens heel erg belangrijk voor je hond: voortplanting, verkenning van de omgeving, ontmoetingen met soortgenoten, jagen.

Veel honden zijn in deze ontwikkelingsfase vaak hyperactief, zij vinden impulscontrole moeilijk en ze raken snel gefrustreerd. Hun cortisolspiegel kan soms verhoogd zijn, waardoor ze gevoeliger zijn voor stress- en angstprikkels. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden tijdens de training. Zo voorkomen we dat angstfases zich gaan uitbreiden. De puberteit en de adolescentie van je hond kunnen soms turbulent zijn. Met geduld, kennis en begrip komen jullie er als team doorheen!

Furry Fellows privétraining voor jonge en volwassene honden.

Na afsluiting van de jeugdontwikkeling is je hond, met ongeveer twee tot drie jaar, sociaal volwassen. In deze tijd hebben de meeste hondeneigenaren nog een paar specifieke trainingsonderwerpen die ze verder willen verbeteren of verdiepen.

Op welke oefeningen we de focus leggen is afhankelijk van je persoonlijke wensen en van de vaardigheden die jullie als team in het dagelijks leven nodig hebben.

De meest voorkomende aandachtspunten zijn het hierkomen met afleiding, wandelen zonder trekken, het volgen, zit en blijf op afstand of met afleiding. Ook krijg je inspiratie over hoe je de oefeningen in je uitlaat rondjes kunt integreren, hoe je de wandelingen interessanter kunt maken en welke leuke, creatieve spelletjes je samen met je hond kunt doen.

Voor veel hondenbezitters is het op lange termijn een beetje lastig om wekelijks een hondenschool te bezoeken. Met de coaching-pakketten ben je heel flexibel en je kunt bijvoorbeeld om de twee weken een afspraak inplannen.

Losse privéles (45 - 60 minuten): € 72

Pakket (5 privélessen): € 350

Ook tussen de trainingsafspraken door kun je met vragen contact opnemen!

De genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten en gelden voor training op locaties binnen de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Kranenburg, Kleve, Bedburg-Hau.