Sweet Fellows


Voor puppy's van 8 tot 16 weken

Puppy privétraining.

Vertrouwen opbouwen en samen met jou als nieuwe bindingspartner leuke en positieve ervaringen opdoen, dat is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je pup.

Omdat je met nieuwe taken en soms ook met onverwachte uitdagingen geconfronteerd wordt, leggen we de focus vooral op het managen van de dagelijkse situaties rondom het opvoeden van je nieuwe gezinslid.

 

  • Wat kan ik doen als de scherpe, puntige melktandjes alles willen verkennen: verboden voorwerpen, mensenhanden, de lievelingssneakers, broeken en mouwen?
  • ‘s Avonds komt mijn pup nog een keer echt op gang en hij rent over tafels en banken.
  • Hoe kan ik mijn puppy zindelijk maken?
  • Hoe speel ik met mijn pup?
  • Hoe herken ik een leuk spel tussen twee honden? En hoe zit dat nou echt met de vaak gehoorde mening "Ze lossen het onderling wel op!"?
  • Hoe kan ik het alleenblijven trainen?
  • Wat kan ik doen om geluidsangst te voorkomen?
  • Hoe kan ik bezitsagressie voorkomen?
  • Welke aandachtspunten zijn er bij het opbouwen van een rust- en ontspanningsplek?
  • Hoe lees ik de lichaamstaal van mijn hond?

De ontwikkelingsfase van je hond tussen zijn 3e en 16e levensweek wordt "gevoelige periode" genoemd. In deze tijd verwerken de hersenen van je hond nieuwe indrukken zeer snel, zeer intensief en zeer duurzaam. Helaas geldt dit ook voor negatieve ervaringen.

Daarom kiezen we voor een aanpak in kleine stapjes en laten we je puppy in zijn eigen tempo nieuwe indrukken en situaties verkennen. Het lezen van zijn lichaamstaal is hierbij heel belangrijk: Wat zijn stress-signalen? Hoe ziet vermijdingsgedrag eruit? En wat vertelt ons overspronggedrag? Het verwerken van nieuwe indrukken koppelen we aan positieve emoties en we trainen coping strategieën. Deze leerervaringen helpen je puppy om ook later in zijn leven met veranderingen en nieuwe spannende situaties zelfverzekerd om te gaan.

Natuurlijk trainen we ook de eerste kleine stapjes van de basisopleiding. We oefenen spelenderwijs het zit, het af, vriendelijke gedragsonderbrekingen, het loslaten van voorwerpen, wandelen zonder trekken, het hierkomen en het contact houden tijdens een wandeling. Ook komen er handlings-oefeningen aan de orde, zoals borstelen, pootjes schoonmaken, teken verwijderen, in de bek kijken, enz. Daarnaast trainen wij kalmte en ontspanning wat steeds belangrijker wordt in onze drukke wereld.

Losse privéles (60 minuten): € 72

Pakket (5 privélessen): € 350

Ook tussen de trainingsafspraken door kun je met vragen contact opnemen!

De genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten en gelden voor training op locaties binnen de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Kranenburg, Kleve, Bedburg-Hau.